Tydzień na omlecie VOL2



O M L E T  VOL 2
____________________________________

i n s p i r a c j e 



Kochani, tak jak obiecałam dziś będzie na zielono:)
Szpinak, zdrowy nieszczęśnik...
Dzieci są nim straszone, a uraz pozostaje do końca życia:/


Z własnego doświadczenia wiem, że smaki nam się zmieniają. 
Kiedyś nienawidziłam bananów, a od pół roku zajadam się nimi, prawie codziennie, na śniadanie:)
Czasem wystarczy nawet jak ktoś dla Was przygotuje potrawę, za którą nie przepadacie, a poczujecie zupełnie inny smak, nie przypominający już tego smaku z dzieciństwa.


Wracając do naszego omleta...
1/2 opakowania szpinaku, czosnek, 1/2 puszki tuńczyka, 4 jaja.



 


Zmiksować jaja, wylać na dużą patelnie, poczekać aż się zetnie.
Podzielić na 4 części.




Szpinak na masełku podsmażyć, razem z czosnkiem i tuńczykiem.
Dodać sól do smaku.




Zaczynając od dołu, częścią jajeczną, po kolei naprzemiennie przekładamy z farszem.
Omlet jest mega sycący i bardzo bardzo smaczny:)





I pamiętajcie, szpinak to warzywo bogate w składniki odżywcze.
Na przykład dużo w nim magnezu, który podobno wykazuje właściwości uspokajające.
Czyli dobry na stresik, zamiast fajeczki;)



GINGER


1 komentarz:

Copyright © Poznaj Ginger